Ομιλία για τον Γιόζεφ Μπόυς

Ο Γιόζεφ Μπόις είναι από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της μεταπολεμικής Δυτικής Γερμανίας. Σοβαρός, λιγομίλητος, με το καπέλο του, το εργατικό γιλέκο με τις πολλές τσέπες, τις τσόχες και το λίπος κατάφερε να ανατρέψει την καθεστηκυία τάξη της τέχνης. Είναι ο άνθρωπος που ξεστόμισε τη φράση «η τέχνη είναι για όλους». Η επιμελήτρια Δάφνη Βιτάλη έχει προσκαλέσει τον ιστορικό τέχνης και καθηγητή Gene Ray, ο οποίος έχει μελετήσει σε βάθος το έργο του, να μιλήσει γι’ αυτόν τον παράξενο Γερμανό που υπήρξε συνοδοιπόρος του κινήματος Fluxus. Θα ακολουθήσει η προβολή δύο εικαστικών βίντεο των Jennifer Nelson (Ελλάδα/ΗΠΑ) και Janis Rafa (Ελλάδα/Ολλανδία), επηρεασμένα από την ευρύτατη καλλιτεχνική πρακτική του Μπόις. Την εκδήλωση θα ανοίξει ο πρύτανης της ΑΣΚΤ Νίκος Τρανός, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.   Το ζήτημα -και αυτό που θα πρέπει να συζητηθεί- είναι το πώς ενσωματώνονται οι πρωτοπόρες ιδέες του Γιόζεφ Μπόις στο σήμερα; Είναι μια διοργάνωση του Ινστιτούτου Γκαίτε, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του. 

Η είσοδος θα γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Είσοδος ελεύθερη.

Χρήσιμες Πληροφορίες.

Ομιλία Gene Ray
08/12/2021 | 20:00-22:00
Αμφιθέατρο «Ντε Κίρικο», Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

www.goethe.de/.../

Ο Γιόζεφ Μπόις είναι από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της μεταπολεμικής Δυτικής Γερμανίας. Σοβαρός, λιγομίλητος, με…

Προσθήκη στο ημερολόγιο